Šviežios sultys ir jų naudojimas specifinių ligų gydymui

VAIKAMS IR PAAUGLIAMS VARTOTI SAIKINGAI

Kad lengviau būtų aprašyti sultis, kurias geriausiai tinka vartoti žemiau išvardintoms ligoms gydyti, pateiktas jų kombinacijų sąrašas: prie kiekvienos ligos nurodyti skaičiai atitinkamo recepto numerį sulčių kombinacijų sąraše. Suaugusieji, norintys gauti gerų rezultatų, turi kelias savaites kasdien gerti mažiausiai po pusę litro vienos ar daugiau kombinacijų sulčių.

Sergant artritu reikia gerti ne mažiau kaip vieną pintą (0,56 ltr) greipfrutų (receptas Nr.22); vieną pintą morkų su špinatais sulčių (receptas Nr. 61); ne mažiau kaip vieną pintą neatskiestų salierų sulčių (receptas Nr. 6) ir ne mažiau vienos pintos morkų su salierais sulčių (receptas Nr. 37). Pageidautina papildyti viena pinta morkų, burokėlių ir agurkų sulčių. Šias sultis reikia gerti visą dieną su pertraukomis nuo vienos iki dviejų valandų.

Naudinga žinoti, jog maišydami vienas ar kelių rūšių sultis, keičiame kiekvieno mišinio cheminę sudėti, taip, kad mišinys veikia visiškai kitaip negu kiekviena atskira sulčių rūšis, ir, žinodami šias kombinacijas, galime
pasiekti rezultatų, kurie atrodo neįtikėtini kitiems žmonėms. Parinkdami sultis bei jų mišinius specifinėms ligoms gydyti, turime ištirti šios ligos priežastį, kad galėtume ją pašalinti.

Pavyzdžiui, sergant artritu, kurio gydymui pateikėme įvairių efektyvių sulčių receptų, išsiaiškiname, jog jį sukelia nuolatinis nervų sutrikimas. Dėl to sąnarių kremzlėse kaupiausi neorganinis kalcis. Kadangi pažeistos kremzlės yra kaip magnetas neorganinio kalcio atomams, tai iš kraujo tas kalcis kaupiasi būtent ten, užuot rinkęsis kitose kūno vietose. Sergant artritu neorganinio kalcio atomai sukietina kremzles ir raiščius, o esant hemorojui, jie sudaro sukrešėjusį kraujo fibriną. Abiem atvejais, vartojant neorganinio kalcio atomų turintį maistą, nekyla nė mažiausio įtarimo, kas gali atsitikti laikui bėgant. Jeigu jau prasidėjo artritas, jis palaipsniui progresuoja, ir galų gale gali deformuotis kaulai. Vienas efektyviausių elementų, padedančių ištirpinti šį neorganinį kalcį, yra organinė salicilo rūgštis. Kasdien išgeriant po puslitrį ar daugiau šviežių greipfrutų sulčių, ši svetimkūnė medžiaga ištirpsta. Konservuotos sultys nenaudingos.

Tirpstant kalciui ir atsistatant kremzlėms bei sąnariams, būna skausmų. Tačiau neorganinio kalcio ištirpinimas yra tik pirmas žingsnis į laipsnišką atstatymą, be to, absoliučiai reikia pašalinti neigiamas emocijas (pyktį, pavydą, neapykantą, baimę ir taip toliau). Kad pašalintume neorganinį kalcį iš organizmo, kasdien reikia išgerti pusę litro salierų sulčių. Jose esantis labai didelis procentas natrio padeda išlaikyti ištirpusį kalcį. Kraujo srautas ir limfa nuneša šias atliekas į storąją žarną, o kad palengvėtų šio organo veikimas, reikia gerti po pusę litro morkų ir špinatų sulčių kasdien. Šis sulčių mišinys maitina storosios ir plonųjų žarnų nervus bei raumenis. Kasdien išgeriamas puslitris morkų ir salierų sulčių padeda atstatyti kremzles ir sąnarius, o vėliau jie normalizuojasi. Šie procesai paprastai skausmingi, bet sveikatos labui verta iškentėti visus laikinus nemalonumus. Tai reikalauja iš paciento stiprios valios, ir bendradarbiauti turi visi asmenys, suinteresuoti jo sveikata. Vaistai, vakcinos, elektra ir daugybė kitų patentuotų bei reklamuotų priemonių nėra naudingos. Numalšinti skausmai nereiškia, jog pašalinta ligos priežastis. Organizmo išvalymas nuo atliekų ir šlakų bei maitinimas organiniais atomais, kurių yra šviežiose daržovėse bei vaisiuose, būtinai atstatys bent dalį prarastos energijos ir gyvybingumo.
Kai vartojamos šviežios daržovės bei jų sultys, rezultatų pasiekiama greičiau ir efektyviau. Žinoma, su sąlyga, jeigu bus pašalintos visos neigiamos emocijos.

RECEPTŲ SĄRAŠAS

Šiuos receptus sudarė daktaras N.V. Vokeris Norvoko maistinės chemijos ir mokslinio tyrimo laboratorijoje.

1.Morkos 12.Salotos 23.Citrinos 34.Morkos ir kopūstai 45.Morkos ir pienės 56.Morkos, salotos ir ankštinės pupelės 67.Morkos ir obuoliai 78.Salierai, pienės ir špinatai
2.Kalis (morkos, salierai, petražolės ir špinatai) 13.Petražolės 24.Apelsinai 35.Morkos, kopūstai ir salierai 46.Morkos, pienės ir salotos 57.Morkos, salotos, ankštinės pupelės ir briuselio kopūstai 68.Morkos ir saldieji krapai 79.Salierai, cikorijos ir petražolės
3.Burokėliai kartu su lapais 14.Ridikėliai ir jų lapai 25.Granatai 36.Morkos, kopūstai ir salotos 47.Morkos, pienės ir špinatai 58.Morkos, salotos ir ropės 69.Morkos ir kokoso riešutai 80.Salierai, salotos ir špinatai
4.Briuselio kopūstai 15.Špinatai 26.Morkos ir burokėliai 37.Morkos ir salierai 48.Morkos, pienės ir ropės 59.Morkos ir petražolės 70.Greipfrutai, citrinos ir apelsinai 81.Salierai, špinatai ir petražolės
5.Kopūstai 16.Ankštinės pupelės 27.Morkos, obuoliai ir burokėliai 38.Morkos, salierai ir cikorijos 49.Morkos ir cikorijos 60.Morkos ir ridikėliai 71.Morkos ir apelsinai 82.Salierai ir ankštinės pupelės
6.Salierai 17.Ropės ir jų lapai 28.Morkos, burokėliai ir salierai 39.Morkos, salierai ir salotos 50.Morkos, salierai, cikorijos ir petražolės 61.Morkos ir špinatai 72.Morkos ir granatai 83.Briuseliai kopūstai ir ankštinės pupelės
7.Agurkai 18.Pipirnės 29.Morkos, burokėliai ir kokosų riešutai 40.Morkos, salierai ir petražolės 51.Morkos ir žalieji pipirai 62.Morkos, špinatai, ropės ir pipirnės 73.Morkos, burokėliai ir granatai 84.Morkos, briuselio kopūstai ir ankštinės pupelės
8.Pienės 19.Liucernos 30.Morkos, burokėliai ir agurkai 41.Morkos, salierai ir ridikėliai 52.Morkos ir salotos 63.Morkos ir ropės 74.Morkos, salotos ir granatai 85.Morkos, šparagai ir salotos
9.Cikorija 20.Obuoliai 31.Morkos, burokėliai ir salotos 42.Morkos, salierai ir špinatai 53.Morkos, salotos ir liucernos 64.Morkos, ropės ir pipirnės 75.Kopūstai ir salierai 86.Morkos, ridikėliai ir pipirnės
10.Žalieji pipirai 21.Kokosų riešutai 32.Morkos, burokėliai, salotos ir ropės 43.Morkos, salierai ir ropės 54.Morkos, salotos ir agurkai 65.Morkos ir pipirnės 76.Salierai, agurkai, petražolės ir špinatai 87.Morkos, pastarnokai, bulvės ir pipirnės
11.Krienai ir citrina 22.Greipfrutai 33.Morkos, burokėliai ir špinatai 44.Morkos ir agurkai 55.Morkos, salotos ir špinatai 66.Morkos ir liucernos 77.Salierai, agurkai ir ropės
Receptai

Žemiau pateikti receptai yra Norvoko cheminės laboratorijos kruopščių ir brangiai kainuojančių tyrimų rezultatas.

Reikia turėti galvoje, jog gerų rezultatų vartojant šias sultis pasiekiama tada, kai jos, sultys, yra gaunamos lėtaeigėmis sulčiaspaudėmis. Jomis vitaminai, mineralinės ir kitos gyvybiškai svarbios medžiagos „ištraukiamos“ iš daržovių bei vaisių geriau, o enzimai išsaugomi pilnavertiškesni negu sultyse, gautose greitaeigėmis centrifūginėmis sulčiaspaudėmis. Jeigu sultys spaudžiamos greitaeigėmis sulčių spaudimo mašinomis, reikia kasdien jų išgerti žymiai daugiau. Vartoti bet kokias sultis, jeigu jos šviežios ir žalios yra geriau, nei negerti jų visiškai.

Mūsų pagrindinis gyvenimo tikslas – įgyti daug žinių ir išmokti jas protingai pritaikyti. Kam mums gyvenimas, net ir ilgas, jeigu negyvensime protingai?Galime skelbti išmintį, bet negalime priversti žmonių tapti išmintingais. Jeigu yra labai sunku išmokti išsaugoti sveikatą ir pritaikyti žinias, tai lengviausias kelias yra mažiausio pasipriešinimo kelias. Einant tuo keliu, belieka tikėtis, kad mirtis ne už kalnų.

Jeigu atidžiai išnagrinėjome viską, kas buvo pasakyta anksčiau, tai jūsų įsitikinimas ir protas turi padėti eiti natūralaus pasveikimo keliu, kuris daugeliui išgelbėjo gyvybę.

Jeigu pasakyta, kad sultis reikia gerti atskirai, tai reiškia, reikia vadovautis ankstesniais receptais, kur nenurodyti atskirų sulčių dozių kiekio santykiai.

Jeigu pateikiamuose receptuose nenurodyti kai kurie sulčių numeriai, jų reikia ieškoti ankstesniuose receptuose.
Sulčių kiekis pateiktas mililitrais.

Nr. 2
Morkų – 200ml;
Salierų – 110ml;
Petražolių – 60ml;
Špinatų – 85 ml;
Nr. 40
Morkos – 255ml;
Salierai – 140ml;
Petražolės – 60ml;
Nr. 56
Morkos – 255ml;
Salotos – 110ml;
Ankštinės pupelės – 85ml;
Nr. 72
Morkos – 310ml;
Granatai – 140ml;
Nr. 11
Vienos citrinos sultis
sumaišyti su110 gr. sutrintų krienų.
Nr. 41
Morkos – 230ml;
Salierai – 140ml;
Ridikėliai – 85ml;
Nr. 57
Morkos – 170ml;
Salotos – 110ml;
Ankštinės pupelės – 85ml;
Briuselio kopūstai – 85ml;
Nr. 73
Morkos – 255ml;
Burokėliai – 85ml;
Granatai – 110ml;
Nr. 26
Morkos – 370ml;
Burokėliai – 85ml;
Pastaba: reikia panaudoti
burokėlius kartu su lapais.
Nr. 42
Morkos – 200ml;
Salierai – 140ml;
Špinatai – 110ml;
Nr. 58
Morkos – 280ml;
Salotos – 110ml;
Ropės – 60ml;
Nr. 74
Morkos – 200ml;
Salotos – 140ml;
Granatai – 110ml;
Nr. 27
Morkos – 200ml;
Obuoliai – 170ml;
Burokėliai – 85ml;
Nr. 43
Morkos – 230ml;
Salierai – 170ml;
Ropės – 60ml;
Nr. 59
Morkos – 340ml;
Petražolės – 110ml;
Nr. 75
Kopūstai – 140ml;
Salierai – 310ml;
Nr. 28
Morkos – 230ml;
Burokėliai – 85ml;
Salierai – 140ml;
Nr. 44
Morkos – 340ml;
Agurkai – 110ml;
Nr. 60
Morkos – 310ml;
Ridikėliai – 140ml;
Nr. 76
Salierai – 230ml;
Agurkai – 85ml;
Petražolės – 60ml;
Špinatai – 85ml;
Nr. 29
Morkos – 310ml;
Burokėliai – 85ml;
Kokoso riešutai – 60ml;
Nr. 45
Morkos – 340ml;
Pienės – 110ml;
Nr. 61
Morkos – 280ml;
Špinatai – 170ml;
Nr. 77
Salierai – 230ml;
Agurkai – 110ml;
Ropės – 60ml;
Nr. 30
Morkos – 280ml;
Burokėliai – 85ml;
Agurkai – 85ml;
Nr. 46
Morkos – 255ml;
Pienės – 85ml;
Salotos – 110ml;
Nr. 62
Morkos – 230ml;
Špinatai – 110ml;
Ropės – 60ml;
Pipirnės – 60ml;
Nr. 78
Salierai – 230ml;
Pienės – 110ml;
Špinatai – 110ml;
Nr. 31
Morkos – 255ml;
Burokėliai – 85ml;
Salotos – 110ml;
Nr. 47
Morkos – 280ml;
Pienės – 85ml;
Špinatai – 85ml;
Nr. 63
Morkos – 340ml;
Ropės – 110ml;
Nr. 79
Salierai – 310ml;
Cikorijos – 85ml;
Petražolės – 60ml;
Nr. 32
Morkos – 200ml;
Burokėliai – 85ml;
Salotos – 110ml;
Ropės – 60ml;
Nr. 48
Morkos – 310ml;
Pienės – 85ml;
Ropės – 60ml;
Nr. 64
Morkos – 280ml;
Ropės – 85ml;
Pipirnės – 60ml;
Nr. 80
Salierai – 200ml;
Salotos – 140ml;
Špinatai – 110ml;
Nr. 33
Morkos – 280ml;
Burokėliai – 85ml;
Špinatai – 85ml;
Nr. 49
Morkos – 370ml;
Cikorijos – 85ml;
Nr. 65
Morkos – 340ml;
Pipirnės – 110ml;
Nr. 81
Salierai – 280ml;
Špinatai – 110ml;
Petražolės – 60ml;
Nr. 34
Morkos – 310ml;
Kopūstai – 140ml;
Nr. 50
Morkos – 200ml;
Salierai – 140ml;
Cikorijos – 60ml;
Petražolės – 60ml;
Nr. 66
Morkos – 340ml;
Liucernos – 110ml;
Nr. 82
Salierai – 340ml;
Ankštinės pupelės – 110ml;
Nr. 35
Morkos – 200ml;
Kopūstai – 110ml;
Salierai – 140ml;
Nr. 51
Morkos – 340ml;
Žalieji pipirai – 110ml;
Nr. 67
Morkos – 255ml;
Obuoliai – 200ml;
Nr. 83
Briuselio kopūstai – 200ml;
Ankštinės pupelės – 255ml;
Nr. 36
Morkos – 230ml;
Kopūstai – 110ml;
Salotos – 110ml;
Nr. 52
Morkos – 280ml;
Salotos – 170ml;
Nr. 68
Morkos – 255ml;
Saldieji krapai – 200ml;
Nr. 84
Morkos – 170ml;
Briuselio kopūstai – 140ml;
Ankštinės pupelės – 140ml;
Nr. 37
Morkos – 255ml;
Salierai – 200ml;
Pastaba: vartodami salierų
lapus, pakeiskite proporcijas:
280ml morkų,
170ml salierų.
Nr. 53
Morkos – 255ml;
Salotos – 110ml;
Liucernos – 85ml;
Nr. 69
Morkos – 370ml;
Kokosų riešutai – 85ml;
Nr. 85
Morkos – 230ml;
Šparagai – 110ml;
Salotos – 110ml;
Nr. 38
Morkos – 255ml;
Salierai – 140ml;
Cikorijos – 60ml;
Nr. 54
Morkos – 200ml;
Salotos – 140ml;
Agurkai – 110ml;
Nr. 70
Greipfrutai – 170ml;
Citrinos – 85ml;
Apelsinai – 200ml;
Nr. 86
Morkos – 230ml;
Ridikėliai – 110ml;
Pipirnės – 110ml;
Nr. 39
Morkos – 200ml;
Salierai – 140ml;
Salotos – 110ml;
Nr. 55
Morkos – 230ml;
Salotos – 140ml;
Špinatai – 85ml;
Nr. 71
Morkos – 310ml;
Apelsinai – 140ml;
Nr. 87
Morkos – 170ml;
Pastarnokai – 110ml;
Bulvės – 110ml;
Pipirnės – 60ml;
Pastaba: reikia naudoti burokėlių, pienių, ridikėlių ir ropių lapus bei šaknis. Ruošiant morkas, reikia nupjauti daugiau kaip centimetrą nuo tos morkos vietos, iš kur prasideda lapai. Chemikalus nuo daržovių reikia kruopščiai nuplauti šaltu tekančiu vandeniu, reikalui esant panaudoti kietą šepetėlį.

LIGOS IR RECEPTAI

Kai kurie plačiai žinomi įstatymai skelbia, kad infekcines ligas reikia gydyti stebint gydytojui. Mes visada turime ieškoti gydytojo, kuris gydytų ne vaistais, serumais, tabletėmis, o storosios žarnos praplovimu, žaliomis daržovių ir vaisių sultimis, dieta.

Žemiau pateiktos ligos ir atitinkami receptai, kuriais gali vadovautis gydytojai terapeutai, taip pat eiliniai žmonės. Tik gydytojas, turintis patentą gydyti, turi teisę diagnozuoti ligą ir prirašyti vaistų nuo jos. Nepaisant atliktų eksperimentų, šie receptai nepretenduoja į nurodymus. Jie atsirado po gilių tyrimų, kuriuos atliko autoriu, medicinos mokslų daktaras, profesorius R.D. Poupas.

  • Adenoidai: 61, 1. Ryklės audinių, migdolinių liaukų ir adenoidų uždegimas, kylantis, kai organizme susikaupia pernelyg daug gleivių ir irimo produktų žarnyne. Taip atsitinka vartojant karvės pieną ir be saiko valgant maistą, turintį krakmolo ir cukraus.
  • Alergija: 61, 30, 1. Fizinis nerimas ar dirginimas atsiranda, kai organizme susilaiko šlakai. Todėl, vartojant atitinkamą maistą, jis sužadina susikaupusius organizme toksinus. Pavyzdžiui, alergija braškėms reiškia, jog šios uogos gali pažadinti organizme esančius nuodus.
  • Albuminurija: 61, 30, 29, 1, 40, 59. Šlapime būna baltymų.
  • Angina: 61, 30, 2, 1. Gerklės uždegimas prasideda, kai organizme susikaupia daug irimo produktų ir maisto atliekų. Kai atsiranda pūlinys, vadinasi, atliekos susikaupė migdolinės liaukos srityje. Čia gerai padeda detoksikacija.
  • Anemija: 61, 68, 2, 28, 30, 25, 29, 31, 46, 55, 48, 85. Raudonųjų kraujo kūnelių trūkumą sukelia įprotis vartoti maistą, kuriame kalcis ir kitų medžiagų atomai neturi gyvybės, kaip antai: konservai, krakmolai ir pasterizuotas pienas. Kurį laiką buvo manoma, kad išeitis iš tokios padėties yra kepenų ekstraktas, ir ligoniai anksčiau ar vėliau įgyja ligą – ūmų nefritą.
  • Anurija (apsunkintas šlapinimasis): 30, 40, 29. Ją dažnai sukelia neoganinės oksalo rūgšties kristalai, atsiradę inkstuose ar šlapimo pūslėje. (žiūr. skyrių „Oksalo rūgštis“).
  • Apopleksija (paralyžius): 61, 62, 2, 28, 39. Paralyžių sukelia kraujo spaudimas smegenyse, atsiradęs dėl kraujagyslių užteršimo: dėl neorganinio kalcio, kuris atsiranda be saiko vartojant krakmolus ir koncentruotą maistą ilgus metus. Viena pagrindinių – apatinėse žarnyno dalyse kaupiasi ir išsiskiria toksinai. Valomosios klizmos ir griežtas žalias augalinis maistas kasdien išgeriant su ir daugiau litrų sulčių duos labai daug naudos.
  • Apendicitas: 1, 2, 30, 61. Aklosios žarnos uždegimas prasideda storojoje žarnoje susikaupus labai daug atliekų. Akloji žarna yra liauka, gaminanti sekreciją, kuri neutralizuoja storojoje žarnoje puvimą ir bakterijų patogeninį veikimą. Tai gali turėti neigiamos įtakos plonosioms žarnoms. Akloji žarna yra apsauginė liauka. Norint išvengti beprasmiškos operacijos, gerų rezultatų galima pasiekti dažnomis klizmomis (su 15-20 minučių pertraukomis), kurios pašalina šlakus. Vadinasi, tuo pačiu pašalinamas ir pavojus bei skausmas.
  • Arterijos, arteriosklerozė ir t.t.: 61, 2, 80, 28, 55. Kai maiste trūksta organinio ir yra per daug neorganinio kalcio, kraujagyslės praranda elastingumą, o kraujas krešėja venose. Neorganinis kalcis elastingas kraujagyslių sieneles paverčia kietais vamzdeliais. Tik pati gamta gali išgydyti šią ligą su sąlyga, jei aktyviai veiks pats ligonis.
  • Artritas: 22, 61, 6, 37, 30. Tai neorganinio kalcio nuosėdos sąnarių kremzlėse dėl besaikio koncentruotų angliavandenių vartojimo (Žiūr. skyrių apie tai).
  • Astma: 61, 11. Labai apsunkintas kvėpavimas, susikaupus gleivėms bronchų takuose. Ligoniai, neignoruojantys GAMTOS dėsnių, be didelio vargo atsisako maisto ir gėrimų, nuo kurių susidaro gleivės. Net visiškai išsigydęs nuo astmos, ligonis gali vėl ja susirgti, jei vartos daug baltos duonos, pieno bei jo produktų. Beveik kiekvienas koncentruotas angliavandenių turintis maistas ir pieno produktai (varškė, sūris ir t.t.) gali sukelti astmą. Astmos priežastis – gleivės. (Skaitykite skyrių apie krienus).
  • Astigmatizmas: 1, 61, 30, 50. Šią liga susergama, kai akies optinės sistemos maitinimui pritrūksta organinių atomų, kai susikaupia šlakų organuose bei liaukose, kurios tiesiogiai veikia akis. Kepenys, tulžies pūslė, kasa, skydliaukė ir storoji žarna – tai tie organai ir liaukos, kuriems neefektyviai veikiant, atsiranda įvairių akies optinės sistemos sutrikimų.
  • Afonija (visiškas balso praradimas): 61, 1, 48, 53.
  • Acidozė: 61, 30. Toksinė organizmo būsena, kuri atsiranda tada, kai vartojamas maistas, daugiausia sudarytas iš koncentruotų krakmolų, cukraus bei mėsos, storojoje žarnoje susikaupia šlakų ir irimo produktų. Vartoti sodos bikarbonatą šiai būsenai palengvinti neprotinga ir kenksminga, nes ta neorganinė medžiaga, laikui bėgant, gali prasiskverbti į galvos smegenų sritį ir ją pažeisti (paskaitykite skyrių „Špinatų sultys“).
    Acidozę gali sukelti ir protiniai sutrikimai: pyktis, nerimas, baimė, pavydas ir t.t. Šiuo atveju būtina dvasinė pusiausvyra. Reikia išmokti atsipalaiduoti!
  • Akių liga: 1, 61, 50. (Skaitykite paragrafą apie kataraktą ir skyrių apie cikorijų sultis).
  • Baltosios: 61, 11, 30, 2, 40, 41, 60, 59. Moters lytiniuose organuose ir kanaluose susikaupia daug gleivių.
  • Baltakraujystė (leukozė): 1, 26, 48, 53. Greitai didėjantys baltieji kraujo kūneliai naikina raudonuosius kraujo kūnelius. Taip atsitinka, kai organizme trūksta organinių atomų – žmogaus vartoja daug virto maisto, krakmolų, cukraus, mėsos, nepakankamai žalių vaisių, daržovių ir šviežių sulčių.
  • Blogas kvapas burnoje: 61. Atsiranda dėl organizme užsilaikančių maisto atliekų. Jas pašalina oksidacija.
  • Bronchitas: 61, 45, 11, 30, 1, 37, 60, 41. Bronchų vamzdelių uždegimas, kai organizme susikaupia daug gleivių. Taip organizmas mus įspėja. Kai toks įspėjimas ignoruojamas, organizmas gali pakelti savo temperatūrą šiam šlakui pašalinti. Jei ir toliau nepaisysime šio įspėjimo ir nesiimsim valyti savo organizmo, tai gamta apleis mus mikrobais ir bakterijomis, kurie pradės valymą. Tai sukels dar didesnius negalavimus: persišaldymą, gripą ar plaučių uždegimą. Įdomu stebėti, kaip tokie ligoniai greitai sveiksta, praplovus žarnyną klizmomis ar atlikus detoksikaciją (skaitykite skyrių apie detoksikaciją).
  • Bronzinė liga: 3, 6, 12, 25, 74, 80. Kai organizme nėra organinio natrio ir pernelyg daug susikaupia irimo produktų, sutrinka antinksčių liaukos. Įšvirkštas į organizmą papjautų gyvulių liaukų ekstraktas negali išgydyti šios ligos. Daugelis ligonių, laikydamiesi griežtai žalios, augalinės dietos, kurioje buvo daug natrio ir mažai kalio, turėjo daug naudos. Sergant šia liga ypač reikalingos salotos (skaitykite skyrių apie šias daržoves).
  • Bursitas: 86, 30, 61. Sutrinka sąnarių tepalo sinovijos gamyba. Kasdien valgant avokado vaisius, ši liga išnyks).
  • Butulizmas: 15, 66. Verdant ant lėtos ugnies maistą, žūdamos butulizmo bakterijos išskiria nuodingas dujas. Stiprių butulizmo nuodų dažnai yra konservuotuose produktuose, kuomet šios bakterijos visiškai nesunaikinamos verdant. Šių nuodų taip pat gali būti dešrelėse, mėsoje bei žuvies produktuose. Apsinuodijus reikia kreiptis į gydytoją.
    Nuolat reikia atminti, kad šviežios žalios daržovių sultys yra gyvas maistas, būtinas žmonėms.
  • Chodžkino liga (limfinės sistemos vėžys): 61, 27, 29, 46. Limfinės migdolinės liaukos patinsta sutrikus blužnies veiklai dėl nepilnaverčio maisto. Gydant rentgeno ir radioaktyviaisiais spinduliais, galima padaryti nepataisomą žalą. Detoksikacija ir žalias, gerai subalansuotas augalinis maistas bei papildomai geriamos šviežios sultys padeda atsikratyti šios ligos.
  • Chorėja: 61, 2, 30, 20. Detoksikacija yra pirmasis žingsnis ir pasiekiama puikių rezultatų, jeigu toliau maitinamasi šviežiais, žaliais vaisiais, daržovėmis bei riešutais (bet kokiais).
  • Cistitas: 30, 61, 40, 29, 51. Šlapimo pūslės uždegimas (žiūr. paragrafą „šlapimo pūslės ligos“).
  • Dantų irimas: 61, 48, 55, 46, 1. Jis prasideda, kai maiste trūksta organinių gyvų atomų, reikalingų dantims maitinti. Pagrindinė priežastis – be saiko vartojami pieno produktai, krakmolai ir cukrus.
  • Diabetas: 61, 2, 57, 40, 84, 55. Kasa nepajėgia įsisavinti angliavandenių dėl per didelio koncentruoto krakmolo ir cukraus kiekio maiste (skaitykite skyrių apie ankštines pupeles, kur kalbama apie insulino injekcijas).
  • Diegliai: 61, 30. Skausmai pilvo srityje atsiranda susikaupus šlakams ir dujoms organizme, kai valgome neteisingai suderintą maistą. Vaikai, maitinami žaliu, augaliniu maistu ir sultimis, nejaučia dieglių. Klizmos padeda greitai pašalinti pilvo skausmus.
  • Difterija: 61, 2, 40, 30, 47. Ligą sukelia difterijos lazdelės. Jų, difterijos lazdelių, maitinimo terpe yra susikaupusios organizme atliekos, kai organizmas nepajėgia jų pašalinti, taip pat ir dėl daugybės neįsisavinto, neorganinio maisto, pirmiausia krakmolų. Švariame organizme ir kraujyje difterijos lazdelės negali egzistuoti.
  • Dilgėlinė (vėjaraupiai): 61, 2, 30, 15, 1. Organizme padidintas rūgštingumas, jis stengiasi susinormalizuoti, šalindamas nereikalingas medžiagas per odą (žiūr. „Alergija“).
  • Dizenterija: 6, 61, 30, 1. Viduriavimas, prasidėjęs susikaupus gleivėms bei kitoms atliekoms. Klizmos, o kartais ir detoksikacija, po to išgeriant per dieną 2-3 litrus šviežių sulčių duoda puikių rezultatų.
  • Drambliškumas: 61, 30, 32, 40. Limfinių liaukų uždegimas ir užsikimšimas dėl organizme susikaupusių atliekų.
  • Egzema: 61, 30, 32, 40. Odos uždegimas dėl didelio rūgštingumo limfinėse liaukose. Be to, atliekos šalinamos per odos poras, užuot per inkstus ir žarnyną (skaitykite skyrių apie šunvotes).
  • Emfizema: 87. (Šis žodis reiškia „išpūsti“). Audiniuose susikaupia oro arba dujų, paprastai plaučiuose, bet gali susikaupti ir kituose audiniuose, kuriuose paprastai oro neturi būti.
  • Encefalitas: 16, 30, 40, 37. Galvos smegenų uždegimas sutrikus nervų sistemai. Daugkartinės klizmos, 60 gramų petražolių tris kartus per dieną ( ryte, per pietus ir vakare), taip pat nurodytos sultys padeda įveikti ligą (tačiau būtina maitintis žaliu augaliniu maistu).
  • Epilepsija: 61, 15, 2, 30, 40. Nerviniai spazmai, kuriuos sukelia toksemija ir nervų sistemos badavimas. Tai kartais gali sukelti storojoje žarnoje esančios kirmėlės. Taip atsitiko jaunai 24 metų moteriai. 28 kartus kruopščiai praplovus storąją žarną išėjo daugybė kirmėlių. Po dar kelių praplovimų jos storoji žarna visiškai išsivalė, o nuomario priepuoliai daugiau nepasikartojo. Tai gali būti sutapimas, bet panašių atvejų buvo daug.
  • Fistula: 61, 11, 30, 1. Liga atsiranda, susikaupus organizme daug gleivių, kurios gaminasi vartojant pasterizuotą pieną, krakmolą, cukrų.
  • Flebitas: 61, 2, 30. Venų uždegimas, susikaupus organizme daug kalcio, krakmolo ir atliekų.
  • Galvos skausmas: 61, 2, 30, 55, 15. Vienas iš 200 požymių to, kad organizmas perkrautas atliekomis. Organizmas įspėja, jog jį reikia kruopščiai išvalyti, atstatyti normalią kraujo sudėtį ir likviduoti per didelį jo spaudimą galvos srityje.
  • Galvos skausmas: 30, 61, 2, 1. Šlakams susikaupus, organizmas netenka pusiausvyros (skaitykite skyrių apie detoksikaciją, kuri daug kam padėjo atsikratyti galvos svaigimo).
  • Gastritas: 61, 15, 30. Sutrikimas dėl per didelio dujų kiekio, atsirandančio maitinantis neteisingai suderintu maistu. Visi miltų gaminiai, kruopos ir cukrus gali sukelti gastritą, o svaigalai tai atlieka greičiau negu bet kuris iš minėtų produktų. karšti padažai, turintys karčiųjų pipirų, garstyčių, acto, taip pat tabakas ir t.t. taipogi sukelia gastritą. Žalias augalinis maistas, labai smulkiai supjaustytas ar permaltas mėsmale, yra žymiai naudingesnis negu virtas.
  • Geltligė: 61, 30, 29, 40, 1. Ligos priežastis – kepenų perkrovimas, tuomet tulžį limfinė sistema šalina per odos poras.
  • Gonorėja: 61, 15, 30, 40, 76, 79. Gonorėja susergama, kai lytinių organų srityje dauginasi gonokoko lazdelės. Šios bakterijos veisiasi užterštame kraujyje ir organizmo susikaupusiose atliekose. Prancūzų medikai nustatė, kad gerų rezultatų duoda sandalo medžio aliejus.
  • Gripas: 61, 11, 2, 30. Gripu susergama, kai organizme susikaupia labai daug maisto atliekų ir apykaitos produktų. Patogeninėms bakterijoms tai geras maistas ir tinkama terpė daugintis. Jos daugiausiai veikia kvėpavimo organus. Pakyla temperatūra, nusilpsta nervų sistema ir visas organizmas.
  • Grybeliniai kojų susirgimai: 61, 30, 1. Bakterijos dauginasi didžiuliais kiekiais ir tik skatina šios ligos paūmėjimą. Liga nepraeina, kol kojose laikosi padidintas rūgštingumas, o jį skatina storapadė avalynė, trukdanti pašalinti rūgšties toksinus. Jie išsisklaido gerai ventiliuojant kojas.
  • Gužys (Bazedovo liga): 61, 59, 2. (Geriant sultis pridėti ¼ arbatinio šaukštelio dumblių ar jūros kopūstų miltelių). Kai maiste trūksta organinio maisto, padidėja skydliaukė. Vartoti cheminius jodo preparatus kenksminga organizmui, nes jie yra neorganiniai ir gali anksčiau ar vėliau pažeisti organizmo audinius. Geriausias organinis jodas yra jūrų dumbliuose ir jūrų kopūstuose (žiūr. skyrių apie jūrų dumblius).
  • Hemorojus: 62, 61, 2. Kai maistui vartojama per daug duonos, kruopų ir kitų produktų, turinčių krakmolo, tiesiosios žarnos apatinės dalies kraujagyslių negyvuose galuose ima krešėti kraujo fibrinas. Hemorojaus pašalinimas chirurginiu būdu ar elektrine adata yra puikus užsiėmimas visiems, išskyrus pacientą. Recidyvas šiuo atžvilgiu anksčiau ar vėliau neišvengiamas, jeigu nelikviduota priežastis, – būtent atliekos kraujyje.
  • Hipertonija: 61, 2, 30, 15. Kraujagyslių užteršimo pasekmė. Vienintelis kelias, kuriuo šlakai ir toksinai gali patekti į kraują, yra: 1) injekcijos ir geriami vaistai; 2) neorganinių medžiagų nuosėdos kraujyje, kurios kaupiasi vartojant virtą bei konservuotą maistą, ypač koncentruotą krakmolą ir cukrų; 3) susikaupęs šlakas šalinimo organuose ir takuose. Aukšto kraujo spaudimo kai kuriose šeimose nereikėtų aiškinti paveldimumu, kaip daug kas klaidingai galvoja. Pagrindinė aukšto spaudimo priežastis, kaip parodė tyrimai, yra valgomas virtas ir konservuotas maistas.
  • Inkstų ligos: 30, 61, 40, 29, 59. (Didelis šlapimo susikaupimas ir t.t.) Atsiranda blogai ir nepakankamai pašalinant iš organizmo mėsos produktų irimo atliekas. Pagrindinis inkstų ligos sukėlėjas taip pat yra alus, vynai ir likeriai.
  • Inkstų akmenys: 23 (1 citrina karšto vandens stiklinėje), 30, 61, 40, 29, 28, 59. Sukelia neorganinės medžiagos, daugiausia kalcis, esantis koncentruotuose krakmoluose.
  • Impotencija: 15, 1, 30, 27, 40, 31, 59. Nesugebėjimas atlikti lytinį aktą ir daugintis.
  • Išsiplėtusi sklerozė: 61, 40, 59, 2, 1. Būsena, kai dėl nervų ir smegenų (galvos ir nugaros) ląstelių badavimo ardoma nervų sistema. Ši liga labai ryškiai įrodo, kokį ardomąjį poveikį turi maistui vartojami krakmolai ir kruopos. Per 50 stebėjimo metų nepasitaikė atvejo, kad visiškai pagytų ligonis, vartojantis duoną, kruopas ar kitokį krakmolo turintį maistą. Daugelis pamažu pasveikdavo, valgydami tik žalią augalinį maistą ir kasdien išgerdami iki trijų litrų šviežių žalių sulčių, tuo pat metu dažnai praplaudami storąją žarną.
  • Išvarža: 61, 1, 2, 15, 30. Kokio nors vidaus organo pasislinkimas iš savo normalios vietos visiškai arba iš dalies. Priežastis – nepakankamas organus supančių audinių elastingumas.
  • Karštligė (aukšta temperatūra): 22, 23, 24. Kai kūno temperatūra pakyla aukščiau normalios. Tai požymis, kad organizmas bando „sudeginti“ susikaupusias atliekas. Kai organizme nėra per didelio atliekų kiekio, ląstelės gerai maitinasi, tada ir aukšta temperatūra nereikalinga. Daug kartų buvo pastebėta, kad detoksikacija ir klizmos per nepaprastai trumpą laiką numuša aukštą temperatūrą iki normalios.
  • Katalepsija: 61, 2, 40, 30. Blogai maitinant nervų ląstelės sukietėja raumenys.
  • Kataraktas: 61, 50, 1, 40, 30. Ant akies lęšio atsiranda neskaidri plėvelė (valktis), kai maiste trūksta organinių elementų, kurie maitina akies optinius nervus ir raumenis. Nors operacija kartais laikinai ir palengvina ligą, bet natūralus metodai, be abejo, duoda didesnes ir ilgesnes naudos negu meistriškiausios operacijos. Žinoma, jeigu nukentėjęs vykdo visus higienos gydytojo reikalavimus (skaitykite skyrių „Cikorijų sultys“).
  • Kataras: 61, 11, 30, 41, 60. Kai organizmas nepajėgia įsisavinti produktų ir koncentruoto krakmolo, gleivinė išskiria daug išskyrų.
  • Kepenų cirozė: 1, 61, 30. Valgant maistą, turtingą krakmolu, ypač baltus miltus, perkraunamos kepenys ir kietėja kepenų audiniai.
  • Kepenų ligos: 30, 61, 1, 29. Atsiranda vartojant daug virtų ir koncentruotų krakmolų, cukraus, riebalų ir mėsos. Alus, vynai ir likeriai taip pat yra pagrindinės kepenų ligų priežastys.
  • Klimaksas: 61, 32, 73, 30, 2. Bausmė moterims už tai, kad valgo kenksmingą maistą, nesugebantį maitinti kraują ir organus taip, kad jie sparčiai ir visiškai atsistatytų.
  • Kolitas: 61, 30, 1. Storosios žarnos uždegimas prasideda nuo vidurių užkietėjimų ir nervingumo. Tai, žinoma, sutrikdo maisto virškinimą. Tačiau pagrindinė kolito atsiradimo priežastis – trūkumas gyvo organinio maisto, reikalingo teisingam storosios žarnos funkcionavimui (žiūr. skyrių „Oksalo rūgštis“ ir „Špinatai“). Kartoju, virtas maistas yra sudarytas iš negyvų atomų, kurie nepajėgia maitinti ir atstatyti organizmo ląstelių bei audinių. Turime atminti, jog bet koks pienas skatina gleivių susidarymą. Todėl jį reikia vartoti protingai ir kraštutiniais atvejais. Išaiškinta, kad virtas maistas, užuot normalizavęs storosios žarnos veiklą, duoda atvirkštinį efektą. Gerai sutrintos morkos ir kitos daržovės bei vaisiai, paruoštos šviežios sultys dideliais kiekiais atneš daugiau naudos. Klizmos, sergant kolitu, yra labai naudingos. Prieš klizmas nusistatę tie, kuriems jų labiausiai reikia, tik jie nėra pakankamai susipažinę su mitybos ir atliekų šalinimo fiziologija. Baimė, kad klizmos tampa įpročiu, taip pat pagrįsta žinių stoka. Švara – ar vidinė, ar išorinė – niekada nekenkia.
  • Konjuktyvitas: 61, 50, 1, 59. Akies ragenos uždegimas.
  • Kosulys: Kosint organizmas bando pašalinti gleives iš kvėpavimo takų (skaitykite skyrių „Persišaldymas“). Gerklės skalavimas vien citrinų sultimis arba atskiestomis vandeniu gali susilpninti kosulį.
  • Kraujagyslių trombozė: 11, 61, 30. (skaitykite apie „Trombozę“).
  • Krūtinės angina: 61, 2, 30. Širdies raumenų ar vožtuvų liga, kurią sukelia šlakai kraujyje, bet dažnai ji atsiranda ir dėl dujų spaudimo storojoje žarnoje.
  • Kurtumas: 61, 11, 40, 41. Dažnai ligos priežastis yra gleivės klausos kanaluose. Kartais jis atsiranda, kai kaukolėje užspaudžiami nervai ir kraujagyslės, sujungti su klausos organais.
  • Laringitas: 61, 1, 30, 15. Kvėpavimo stemplės uždegimas, susikaupus šlakams organizme.
  • Liaukos: Kiekviena organizmo liauka yra atitinkamai susijusi su kita. Liaukos viena kitą  skatina, slopina ar kokiu nors būdu reguliuoja. Kvaila šalinti glandas, nesuvokiant, kaip ta operacija gali paveikti organizmą. Reiktų išmanyti, kaip teisingai maitinti liaukas, kad tarp jų nusistovėtų pusiausvyra. Neprošal taip pat žinoti sultis, kurios efektyviausiai jas maitina.
  • Lytinių organų ligos: 61, 30, 2, 15, 40, 29, 28. Piktnaudžiavimas maistu, kuriame nėra  pakankamai organinių maisto medžiagų, taip pat susikaupusios atliekos, skatinančios mikrobų dauginimąsi, gali sukelti lytinių organų uždegimą ir nusilpimą, sutrikdyti jų funkcijas.
  • Maliarija: 61, 11, 1, 30, 41, 15. Kraujo užteršimo ir per didelio atliekų susikaupimo organizme patologinis rezultatas. Kai žmogus gyvena užterštoje ir nesveikoje aplinkoje, gyvulių parazitai ir mikrobai gali dauginti ir gyventi jo organizme. Kai žmogaus organizmas persotintas chinino, atabrino ir kt. vaistais, reikia detoksikacijos.
  • Mastoiditas: 61, 32, 2. Gleivių susikaupimas mastoidinėje kaukolės dalyje, už ausies, sukelia uždegimą. Jeigu vaikui duosime daug karvės pieno, ypač pasterizuoto, ir daug baltos duonos, kruopų, sausainių bei kito miltinio maisto, jis gali susirgti mastoiditu.
    Geriausias būdas išvengti šios ligos – pašalinti iš raciono tokį maistą (žiūr. paragrafą „Persišaldymas“).
  • Mažakraujystė: 61, 68, 2, 28, 30, 25, 29, 31, 46, 55, 48, 85. Tai raudonųjų kraujo kūnelių nepakankamumas organizme. Atsiranda vartojant konservus, koncentruotą krakmolą, pasterizuotą pieną ir kitus maisto produktus, kuriuose kalcio ir kitų medžiagų atomai yra netekę gyvybės, nes maistas buvo apdorotas aukštoje temperatūroje.
  • Melancholija: 61, 7, 2, 30, 15, 37. Toksinė organizmo būsena ir išsekinta nervų sistema, sukelianti niūras mintis. Nėra pasitikėjimo savimi.
  • Meningitas: 61, 30, 2, 1. Susikaupus atliekoms organizme, atsiranda meningokoko bakterijų, kurios minta atliekomis ir dauginasi. Kai organizmas sveikas, bakterijos žūsta nuo maisto stokos arba išeina iš kūno, nepadarydamos jam jokios žalos.
  • Menstruacija: 61, 59, 30, 68, 2. (žiūr. skyrių „Liaukos“).
  • Migrena: 61, 2, 30, 15, 47, 37. Užterštas kraujas ir blogai maitinami nervų centrai sukelia stiprių skausmų, paprastai vienoje galvos pusėje. Tokia būsena slegia ir slopina žmogų.
  • Neuritas: 23, 30, 61, 40. Paprastai atsiranda šlapimo rūgšties kristalams spaudžiant raumenų audinius ir nervus. Tas spaudimas sukelia smarkų skausmą. Viena pagrindinių priežasčių, dėl kurių atsiranda tiek daug šlapimo rūgšties, yra mėsos vartojimas.
  • Nemiga: 61, 37, 30, 22. Sukelia nervinė įtampa arba didelis organizmo rūgštingumas.
  • Nemiga: 61, 22, 37, 30. Atsiranda dėl didelės įtampos ir nepakankamo atliekų pašalinimo iš organizmo.
  • Neuralgija: 61, 37, 30, 40. Smarkus skausmas blogai maitinamo nervo srityje.
  • Neurastenija: 61, 37, 2, 30, 40, 55. Funkcinė nervų sistemos depresija esant organinių medžiagų stygiui, kuri atsiranda dėl ilgalaikės nervinės įtampos, nerimo, alinančio darbo.
  • Nefritas: 61, 4, 30, 40, 29, 59. Inkstų uždegimas dėl didelio rūgšties susikaupimo.
  • Neurozė: 61, 37, 30, 40, 15. Kai kurių nervų centrų sudirginimas, kai trūksta organinio šarmo.
  • Nevaisingumas: 61, 30, 1, 2, 29, 40, 48. Jis kartais aiškinamas funkciniu organizmo sutrikimu. Bet paprastai atsiranda ilgus metus vartojant maistą, neturintį gyvų organinių atomų, ir todėl organizme susikaupia atliekų.
  • Nevirškina skrandis (dispepsija): 61, 1, 2, 30, 15. Ši liga atsiranda dėl didelio rūgštingumo virškinimo trakte.
  • Nevirškina skrandis: 23 (1 citrina karšto vandens stiklinėje), 61, 1, 30, 15. Blogai virškinami nesiderinantys maisto produktai. Taip dar gali atsitikti, kai valgoma susirūpinus, išsigandus ar esant kitoms neigiamoms emocijoms.
  • Nėštumas. Be abejo, tai yra svarbiausias dar negimusio kūdikio gyvenimo laikotarpis. Žalingi motinos įpročiai – rūkymas, alkoholio gėrimas – taip pat pieno (ypač pasterizuoto), dideliais kiekiais koncentruotų krakmolų ir cukraus vartojimas nėštumo metu kūdikiui gresia degeneracija ar mineralinių medžiagų stygiumi jo organizme. Motinos idealus maistas yra žali vaisiai ir daržovės. Papildomai dar reikia gerti daug šviežių žalių daržovių sulčių. Jei laikomasi tokio režimo, motina ir vaikas puikiai jaučiasi. Pamėginkite pačios! (skaitykite skyrių apie morkų sultis).
  • Niežai: 61, 30, 15, 1. Nemaloni būsena, kurią sukelia kai kurios bakterijos, bandančios išeiti iš organizmo per odos poras. Taip susidaro fistulos, kurios labai niežti.
  • Nimfomanija: 61, 2, 30, 15, 29, 40. Nenormalus moterų potraukis į lytinį aktą. Tai atsiranda be saiko vartojant aštrius prieskonius, alkoholį, rūkant ir neteisingai derinant maistą. Kartais tai atsitinka dėl organų funkcinio sutrikimo ar fizinio nenormalumo. Lengvai gydoma.
  • Nuovargis: 1, 61, 30. Požymis, kad organizmo ląstelės iš maisto negauna pakankamai (gyvų) organinių atomų, kurie būtini naujai energijai kurti. Nuovargis yra ligos šauklys. Jo pasekmė – irsta audinių ląstelės ir palaipsniui organizme kaupiasi irimo produktų. Jeigu jų nepašalinsime – šitą padarys bakterijos. Normaliai organizmo būklei atstatyti geriausias metodas yra poilsis, miegas, storosios žarnos išvalymas. Kuo daugiau gerti šviežių sulčių.
  • Nutukimas: 61, 15, 30, 42. Riebalinių ląstelių ir audinių per didelis susikaupimas apie organus.
  • Nutukimas: 61, 1 30, 15, 34. Valgant nesuderintą maistą, taip pat daug krakmolo ir cukraus susidaro per daug riebalinių audinių. Kartais taip atsitinka sutrikus liaukų funkcijoms. (Žiūr. paragrafą „Liaukos“). Turime įdomių žinių apie misterį Bentingą. Atsisakęs maisto, kuris turi krakmolo ir riebalų, bei svaigalų, įskaitant net vyną, ponas Bentingas neteko 20 kg svorio. Jo liemens apimtis sumažėjo 30 cm. praėjus 7 metams, jis parašė tokį laišką: „Aš visiškai įsitikinęs galiu pasakyti ir užtikrinti, jog niekada negyvenau taip gerai, kaip dabar naudodamasis nauju mitybos metodu. Jaučiuosi žymiai geriau, ir fiziškai, ir protiškai, man malonu suvokti, kad galiu pats reguliuoti savo sveikatą ir nuotaiką.”
  • Opos (daugiausia skrandžio): 61, 1, 30, 5, 37, 6. Jos atsiranda vartojant nesuderintą maistą, kuris sukelia rūgimą bei pūvimą. Be to, priežastimi gali būti neigiamos emocijos, nurodytos skyriuje „vėžys ir augliai“.
  • Orchinas: 30, 61, 40, 25, 37, 59. Vyrų lytinių liaukų (kiaušinėlių) uždegimas. Jį iššaukia didelis patologinių medžiagų susikaupimas organizme, taip pat iškrypimai.
  • Osteomielitas: 1, 61, 48, 30, 43. Kaulo audinio irimas, kurį lydi pūliavimas. Kaulas, kaip bet kuris kūno organas, reikalauja gyvo organinio maisto. Be jo ląstelės badauja, kaupiasi atliekos ir kaulai trupa.
  • Paralyžius: 61, 40, 30, 6. Badaujant nervų centrams, nebeįmanoma kontroliuoti bei koordinuoti raumenų, vykdančių valingus ir nevalingus judesius.
  • Parezė (pusiau paralyžius): 61, 2, 40, 30, 6, 47. Stingant reikalingo organinio maisto, smegenų centrai nesugeba koordinuoti judesių.
  • Peritonitas: 61, 11, 30, 41, 60, 23 (karštame vandenyje). Tai tas pats kataras, bet tik silpnesnės formos. Žarnyno praplovimas ar klizmos yra pirmas ir būtinas žingsnis atsikratyti peršalimo. Detoksikacija 3 dienas iš eilės davė puikių rezultatų. Be jokios abejonės, išvengti peršalimo – paprasčiausias dalykas. Reikia išvalyti iš organizmo glaives bei kitus šlakus ir valgyti žalius vaisius ir daržoves. Papildomai reikia gerti šviežių sulčių, ir peršalimą sukelianti priežastis panaikinama, nes natūralus maistas neturi gleivių. Visi vaistai, skiepai ir injekcijos atneša daugiau pelno tiems, kurie juos prirašo, o ligoniams jie neduoda jokios naudos.
  • Pielitas: 30, 61, 1, 40, 29, 28, 59. Uždegimas dubens ar inkstų srityje, dažniausiai kylantis organizme susikaupus perdaug šlapimo rūgšties.
  • Piorėja: 61, 1, 2, 30. Dantenų uždegimas ir dantų klibėjimas dėl per didelio atliekų kiekio visame organizme, taip pat dėl gyvo organinio maisto stokos.
  • Plaukai: 53, 66 (skaitykite skyrių apie liucernos sultis).
  • Plaučių uždegimas: 61, 30, 11, 41. Plaučių audinių uždegimas dėl didelio gleivių ir kitų atliekų kiekio organizme. Jis atsiranda vartojant pieną ir daug valgant koncentruoto krakmolo bei cukraus.
  • Pleuritas: 30, 61, 40. Pleuros uždegimas atsiranda, kai iš organizmo blogai šalinamos atliekos, pakyla temperatūra ir skauda kvėpuojant.
  • Podagra: 61, 2, 30, 29, 15, 40, 59. Kai be saiko vartojami riebalai, taip pat svaigalai ir kiti dirgikliai, prasideda sąnarių raiščių ir kaulų ar kaulų apvalkalų uždegimas. Podagra ir reumatas beveik dvyniai.
  • Prolapsas: 61, 2, 30, 40, 15. Tai bet kokio organo pasislinkimas iš savo vietos, sutrikus nervų ir raumenų tonusui dėl neteisingos mitybos.
  • Psioriazė: 61, 30, 15, 1, 2. Susirgimas, kai bakterijos, besimaitinančios organizmo atliekomis ir toksinais, bando išeiti iš jo per odą, sukeldamos susierzinimą.
  • Rachitas: 61, 1, 48, 37, 6, 30, 46. Organinio kalcio ir kitų elementų trūkumas sukelia kaulų deformaciją, suminkštėjimą ar lankstumą.
  • Raupsai: 61, 30, 1, 2, 37, 40, 53, 55. Organizme susikaupus daug pūvančių atliekų, dauginasi bakterijos, sukeliančios šią ligą, kurios po pirmosios dauginimosi stadijos apleidžia organizmą per odos poras. Informuotiems žmonėms skiepai prieš šią ligą yra ne tik visiškai nenaudingi, bet ir kelia tam tikrą pavojų. Buvo paskelbta, jog žymiai daugiau žmonių nukentėjo nuo vakcinos, paimtos iš sergančių gyvulių, negu mirė nuo pačios ligos. Kai organizmas apsivalo nuo toksinų ir šlakų ir kai jis maitinasi gyvu organiniu maistu bei dideliu kiekiu šviežių žalių sulčių, tokios bakterijos organizme negali daugintis. Ir todėl jis turi imunitetą šiai ligai.
  • Reumatas: 23, 30, 61. Mėsa ir mėsos produktai negali būti suvirškinti, nesukaupus organizme daug šlapimo rūgšties. (Skaitykite skyrių apie morkų, burokėlių ir agurkų sultis). Užsilaikydama organizme, ši rūgštis išsisklaido raumenų audiniuose ir anksčiau ar vėliau kristalizuojasi. Aštrūs šlapimo rūgšties kristalai, sergant reumatu, sukelia skausmą.
  • Rėmuo: 30, 61, 29, 40, 59. Smarkus deginimo jausmas, kurį sukelia neteisingo maisto derinio rūgimas bei puvimas. Vadinasi, organizme yra daug šlapimo rūgšties bei kitų atliekų. Jas būtina pašalinti.
  • Rinitas: 61, 30, 40, 11. Nosies sienelės uždegimas. Dažniausiai prasideda tada, kai sinusinėse daubose susikaupia daug gleivių.
  • Rožė: 61, 2, 30, 40. Tas pats, kas ir egzema. Abiejų ligų priežastis ta pati.
  • Sifilis: 61, 30, 66, 62, 51, 46. Šios ligos pavadinimas kilo nuo organizme esančių bakterijų – blyškiosios spirochetos, kai ji randa sau atitinkamo maisto egzistuoti bei daugintis. Tas jų maistas – atliekos, gaunamos iš krakmolo, mėsos produktų ir pasterizuoto pieno.
  • Skarlatina: 30, 61, 68, 47, 66. Organizmo „protestas” prieš irimo produktų ir maisto atliekų kaupimą, kai vartojama labai daug virto ir nepakankamai žalio maisto bei sulčių.
    Skausmai nugaroje: 60, 30, 1, 2. Tai gali būti dėl daugelio priežasčių. Geriausia kreiptis į specialistą, kuris žino ir natūralius gydymo metodus ir kaip mechaniškai ištaisyti stuburą. Jis turi nustatyti, ar tas skausmas yra nuo užkietėjimų, ar nuo stuburo iškrypimo ir kt.
  • Sklerozė: 61, 61, 32, 30. Bet kokio organizmo audinio sukietėjimai (žiūr. „Išsiplėtusi sklerozė“).
  • Skorbutas: 61, 15, 2, 30, 29. Atsiranda dėl neteisingai subalansuoto maisto, kuriame nepakanka organinių maisto medžiagų.
  • Smėlis inkstuose: 30, 40, 59, 23 (viena citrina karšto vandens stiklinėje). Neorganinės medžiagos, daugiausia kalcis, esančios duonoje ir kituose koncentruotuose krakmuoluose, nusėda inkstuose.
  • Spazmai: 61, 30. Pilvo raumenų spazminiai susitraukimai. Skausmus sukelia dujos, susidariusios dėl neteisingos maisto kombinacijos. Raumenų spazmai. Paprastai kyla dėl šlapimo rūgšties pertekliaus.
  • Spuogai, inkštirai ir t.t.: 61, 1, 55. Nešvarumai, kurių organizmas stengiasi atsikratyti per odą. Tai taip pat ir vienas acidozės pasireiškimų. Nereikia vartoti tepalų, vaistų ir spinduliavimo. Taikyti tik natūralius priežasčių šalinimo metodus.
  • Sukietėję oksidacijos procesai: 61, 30, 37, 46, 55. Nepakankamai įsisavinamas deguonis, kai organizme mažai organinės geležies.
  • Sumažėjęs kraujo spaudimas: 61, 2, 30, 1, 29, 15. Vartojant virtą ir konservuotą maistą, taip pat kai maiste nėra šviežių, žalių daržovių sulčių, kurios labai greitai ir efektyviai atstato raudonuosius kraujo kūnelius, susergama šia liga. Viena žemo spaudimo priežasčių – poilsio stoka. Kiekviena miego valanda iki 10 valandos vakaro lygi 2 valandoms rytinio miego. Rūkymas ir alkoholis yra pagrindinės aukšto bei žemo spaudimo priežastys.
  • Šiltinė: 61, 30, 28, 37, 6. Būsena, kurią sukelia kai kurių organinių elementų stoka organizme, leidžianti daugintis bakterijoms, sukeliančioms pilvaplėvės uždegimą.
  • Širdies ligos: 61, 2, 30. Paprastai prasideda, užsikimšus kai kurioms kraujagyslėms. O jos savo ruožtu perkrauna širdį. Juk širdis yra kumščio dydžio, sveria maždaug 300 gramų, bet vis dėlto kiekvienu susitraukimu išstumia 170 gramų kraujo. Tai, atrodo, nedaug, bet 24 valandas normaliomis sąlygomis ji perpumpuoja 19000 litrų kraujo. Normaliomis sąlygomis per 70 metų širdis padaro 3 milijardus dūžių. Tam, kad ji atlaikytų tokį krūvį, mes turime ja daugiau rūpintis, taip pat ir visu organizmu apskritai. Kraujas neša širdies link viską, ką paima organizme. Duonoje, miltiniuose gaminiuose ir kruopose esančios krakmolo molekulės, neištirpusios vandenyje, turi tendenciją užkimšti kraujo srautą. Šiuo atveju padidėja širdies apkrovimas ir atsiranda jos ligų. Dujų spaudimas blužnies srityje ir skersinės storosios žarnos kairiojoje dalyje taip pat sukelia širdies ligas.
  • Šlapinimasis (nevalingas) naktį: 30. Šis įprotis turi išnykti sulaukus metų ar dvejų. Bet kai jis nepraeina, vaikams nereikia duoti skysčių po 16 valandos. Apskritai jiems nereikia daug skysčių visą dieną. Pastebėkite laiką, kai jis šlapinasi, ir kiekvieną kartą žadinkite vaiką 10 ar 20 minučių prieš tai. Ir taip darykite tol, kol šlapinimasis netaps valdomu.
  • Šlapimo pūslės liga: 30, 61. Šis organas paprastai suerzinamas dėl per didelio šlapimo rūgštingumo, kai vartojamas toks maistas, kuris palieka nepakankamai suvirškintas ir ištirpusias rūgščias medžiagas. Pavyzdžiui, šlapimo rūgšties kristalus, kurie susidaro vartojant mėsą, taip pat oksalo rūgšties kristalus, atsirandančius valgant virtus špinatus bei rabarbarus.
    Nuolat maitinantis minėtais produktais ir kaupiantis kristalams, gali atsirasti ataugų. Jų pašalinimas deginimu, chirurgine operacija, rentgeno spinduliais ar vaistais nelikviduoja ligos priežasčių. Atvirkščiai – po viso to padėti gali pablogėti. Besaikis koncentruoto krakmolo vartojimas taip pat pablogina būklę. Šlapimo pūslės uždegimas gali sutrikdyti normalų šlapimo išsiskyrimą, pažeisti šlapimo pūslės sieneles. Ši būkle vadinama cistitu. Šlapimo pūslėje gali atsirasti akmenų arba akmenys gali pereiti iš inkstų. (Žiūr. „Inkstų akmenys“). Vyrams daugelis šlapimo pūslės ligų yra susiję su prostata.
  • Šlapimo sulaikymas: 30, 1, 40, 59. Šlapinantis skauda, dalis šlapimo susilaiko.
  • Šunvotės: 61, 30, 55. Tai pūlių prisipildę augliai, kuriuos sukelia kraujyje esantys šlakai bei infekciją sukeliančios bakterijos per lytines liaukas ar plaukų maišelius (mazgelius). Naudojama siera ir kiti vaistai gali sukelti pavojingas pasekmes. Šunvotės nėra odos infekcija, o paprasčiausi atliekų produktai (šlakai), kurių organizmas negalėjo išvaryti lauk per pagrindinius šalinimo organus vėlgi dėl neteisingos mitybos ir deramo dėmesio organizmui stokos. Kai organizmas nebepajėgia apsivalyti nuo nuodų ir šlakų per pagrindinius šalinimo organus, į pagalbą ateina didžiausias šalinimo organas – oda ir jos poros.
  • Tymai: 61, 6, 30, 1, 47. Bakterijos, išeinančios iš organizmo per odą. Tai vienas būdų organizmui apsivalyti natūraliu keliu, ypač vaikystėje.
  • Toksemija: 61, 30, 37, 15, 40. Apsinuodijimas, kuris kyla arba dėl organizme susikaupusių atliekų arba dėl galutinių irimo produktų, esant labai dideliam rūgštingumui.
  • Tonzilitas: 61, 30, 1, 2. Migdolinių liaukų perkrovimas, dėl kurio prasideda jų uždegimas. Šios liaukos yra pirmojoje apsaugos linijoje. Jų funkcija kontroliuoti, kad į organizmą neprasiskverbtų pernelyg didelis mikrobų kiekis. Manau, kad šių liaukų pašalinimas yra tarsi kastravimas, ir dažnai paverčia vaiką ar suaugusį individu, panašiu į eunuchą. (Apie tai pranešė gydytojai I. Kalderolis ir Dž. Kalderolis iš Bergamo m. (Italija), surinkę bei išnagrinėję daugiau kaip 30 000 ligos istorijų, kai dirbo Berlyno ir Vienos universitetuose. Aš asmeniškai svarsčiau šį klausimą su daktaru Kalderoliu ir galiu užtikrinti jų duomenų tikslumą. Bendraautoriais buvo daktarai: Pasou, Galė, Kilianas, Jansenas, Albrechtas, Gucmanas, Hoferis, Pilaras, Manšikas).
  • Trombozė: 62, 2, 61, 30. Tai kraujo krešulio, kuris užkemša kraujagysles, susidarymas. Priežastis – netirpstantis vandenyje krakmolas, kuris patenka į kraują iš duonos, kruopų ir kitų krakmolų, netirpstančių vandenyje.
  • Tuberkuliozė: 61, 45, 1, 30, 2, 11, 37, 40, 41. Kai organizme susikaupia daug gleivių, ima daugintis tuberkuliozės lazdelės, kurios ardo audinius. Karvės pienas, tiek šviežias, tiek pasterizuotas, matyt, daugiausia sudaro gleivių. Tokios gleivės yra natūralus maistas minėtoms bakterijoms daugintis. Matyt, daugiau žmonių serga tuberkulioze dėl to, kad vartoja pasterizuotą pieną negu dėl kokios kitos priežasties.
  • Tulžies pūslės liga: 61, 30, 40. Organizmui kaip reikiant nesuvirškinus riebalų ir prasidėjus rūgimui, iš kepenų blogai išskiriama tulžis. Svaigalai, įskaitant ir alų, sugadina kepenis ir gali chroniškai sutrikdyti virškinimo sistemos funkcijas. Pagrindinė priežastis yra keptas ir riebus maistas.

0
    0
    Krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę

    Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl jų naudojimo. Daugiau informacijos

    Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.

    Uždaryti